Županija
Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar o prodiranju vode na Trgu svetog Jurja

Kamera otkriva problem pod Trgom sv. Jurja

objavljeno 12.9.2017. u 14,27
aht_boljar_1.JPG
aht_tsj_1.JPG
aht_boljar_3.JPG
  • aht_boljar_1.JPG
  • aht_tsj_1.JPG
  • aht_boljar_3.JPG
 
Duga Resa - Kako bi utvrdili je li sve u redu u podzemlju dugoreškog Trga sv. Jurja na kojem su uslijed jakih kiša jučer popustili šahtovi, a voda poplavila i podrume obližnjih zgrada, Grad Duga Resa je naručio pregled cijevi kamerama.

A do vraćanja vode iz šahtova jučer je došlo zbog radova koji se na trgu još uvijek izvode, kaže gradonačelnik Tomislav Boljar.

- Ovo je došlo isključivo zbog toga što je otpadni građevinski materijal, asfalt i pijesak i velike količine kiše uslijed radova završio u odvodnji i to je diglo vodu van.

Gradonačelnik: Stručnjaci su rekli da je kanalizacija OK

Na pitanje zašto kanalizacija nije mijenjana iako je najavljivao da će biti, Boljar je lopticu prebacio na stručnjake  koji su rekli da je kanalizacija na Trgu sv. Jurja u dobrom stanju.

Mijenjane su, kaže, cijevi oborinske odvodnje te vodovodne cijevi.

- Plan je bio da se mijenja kanalizacija, odvodnja i voda. Nakon što su stručne službe Grada i Komunalnog pregledale vodu, odvodnju i kanalizaciju zaljučeno je da je kanalizacija u odličnom stanju, ali se zamijenila kompletna odvodnja i voda. Sada se dogodilo da je uslijed radova na trgu građevinski materijal završio u odvodnji.

Nakon današnjeg sastanka sa stanarima Boljar je najavio da će, ako se pokaže da je odgovornost njihova, obeštetiti oštećene građane.

No, tek nakon što kamere provjere jesu li cijevi u redu ili su možda uslijed radova na Trgu oštećene.

- Naručujemo kameru koja će pregledati sve cijevi koje su napravljene jer hoćemo najtočniju situaciju da izbjegnemo bilo koje špekulacije. A ako će trebati obeštetiti, sigurno je da ćemo mi, ako je uzrokovano našom greškom, ljudima izaći u susret.

Radovi ne Trgu sv. Jurja trebali bi završiti idućeg vikenda asfaltiranjem prometnice, međutim pričekat će se snimka cijevi.

- Nećemo raditi gornji sloj asfalta dok nemamo jasnu sliku što se dogodilo, kaže Boljar.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious