Županija
Sjajna druga večer PickUp Music Festivala

JINX: Došli smo prvi put, ali vraćamo se opet

objavljeno 12.8.2017. u 8,16
PickUp_jinx 01.jpg
PickUp_jinx 02.jpg
PickUp_jinx 03.jpg
PickUp_jinx 04.jpg
PickUp_jinx 05.jpg
  • PickUp_jinx 01.jpg
  • PickUp_jinx 02.jpg
  • PickUp_jinx 03.jpg
  • PickUp_jinx 04.jpg
  • PickUp_jinx 05.jpg
 
Karlovac - Ne u svom punom sjaju već i više od toga bio je Stari grad Dubovac na drugoj i završnoj večeri PickUp Music Festivala. Light show je proradio, na impozantnu pozornicu kojoj je kulisa karlovačka gradina po prvi puta u Karlovcu stali su legendarni JINX-i.

Koncert s pogledom na cijeli grad nikoga nije ostavio ravnodušnim.

- Ovo je jedna od boljih atmosfera koju smo doživjeli na koncertima u poslijednje vrijeme, a zbog ovog prekrasnog dvorca sve je još čarobnije. Uvijek ćemo se rado vratiti svirati u Karlovac, izjavila je Yaya nakon sinoćnjeg nastupa.

A druga večer glazbenog festivala koji se održava u sklopu većih Foto dana mladih, započela je koncertom zagrebačkog 4Heada . Osim što su rasplesali publiku, ambijent u kojem su se nalazili iskoristili i za snimanje svog novog glazbenog spota.

Sve su fotoaparatima pratilli i sudionici radionice DSLR snimanja kojima je mentorica radionice upravo Dinka Radonić, akademska snimateljica i vokal grupe 4Head.

Nakon nastupa 4Heada, poubliku je zagrijao riječki funk/rock bend Silk Milk, a izvrsni Ogenj iz Koprivnice bio je prava uvertira za veliki nastup Jinxa kojima je publika, uglas pjevajući njihove hitove, priredila najbolju dobrodoščicu,

- Karlovčani imaju samo jednu domaću zadaću: naučiti tekstove novih pjesama! Puno su pjevali s nama, bili su izvrsna publika, dodala je pjevačica JINX-a Yaya.

Nakon headlinera nije lako nastupati ipak sjajno su to uradili iz Double D acoustics koji je publiku na Starom gradu zadržao do jutarnjih sati.

No, opuštenoj večeri prethodilo je puno ozbiljnoga rada. Sudionici 7. Foto dana mladih suočili su se sa svojim prvim fotografskim zadatkom – reklamnom fotografijom. Mladi fotografi učili su kako prezentirati pojedine brendove u marketinške svrhe. 

Uz to jučer je održano i prvo predavanje - Sanje Zanki iz Hrvatskog filmskog saveza na temu „Kako organizirati festival za mlade -  nekad i danas (Case study: Filmska revija mladeži i Four River Film Festival)“ te otvorenje izložbe Anne Eerdman i studenata Akademije dramske umjetnosti, nekadašnjih sudionika Foto dana mladih.

Za danas je predviđeno predavanje Gorana Vrakele o event fotografiji u festivalskom centru na Korzu u 16 sati, zatim noćna izložba fotografija na Promenadi te PickUp Music Festival after od 22 sata u Glazbenom paviljonu.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious