Sastanak stanara i gradske uprave oko peticije za zatvaranjem prometa iznjedrio i neke druge podatke

Zatvaranje prometa u Kasaru teško izvedivo

objavljeno 12.2.2015. u 11,26
parking_kasar_01.JPG
parking_kasar_02.JPG
parking_kasar_03.JPG
parking_kasar_04.JPG
parking_kasar_05.JPG
parking_kasar_06.JPG
  • parking_kasar_01.JPG
  • parking_kasar_02.JPG
  • parking_kasar_03.JPG
  • parking_kasar_04.JPG
  • parking_kasar_05.JPG
  • parking_kasar_06.JPG
 
Duga Resa - Teško će se Kasar zatvoriti za promet, zaključak je sastanaka između predstavnika stanara u Kasaru koji traže zatvaranje prometa kroz svoju ulicu i predstavnika gradske uprave.
Građanima su na raspolaganju za odgovore bili sam gradonačelnik Ivan Baršić, predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Grčić, komunalna redarka,  direktori Čistoće i Komunalnog te pročelnik Mladen Rakočević.

140 stanara potpisalo je peticiju, no izgleda da ona neće uroditi plodom.

A osim uz zatvaranje prometa kroz Kasar pitanja je bilo još podosta - o dodatnim parkirališnim mjestima, izmicanju kioska i štandova koji nisu u funkciji, o ribarnici s otvorenim kašetama, oko rasporeda kontejnera za smeće, orezivanja drveća, odašiljača T-coma...

"Zatvaranje ulice Kasar za promet ima dublje implikacije. Stanari osjećaju da je to njihova ulica, ali ona pripada i ostalim građanima Duge Rese jer se nalazi u samom centru grada. Moglo bi doći do segmentacije grada tako da smo rekli da ćemo taj zahtjev dodatno razmotriti. Predsjednik Gradskog vijeća je diplomirai inženjer prometa i dogovoreno je da ćemo se još jednom naći oko toga prometnog rješenja, a možda čak naručimo i prometni elaborat", kaže pročelnik Mladen  Rakočević.

U Kasaru dužni 1,2 milijuna za vodu, stanove, Čistoću, komunalne usluge...

Predstavnici Kasarčana jučer su mogli čuti i da nisu svi njihovi susjedi i uredni platiše obveza prema gradu. Podatak nije iznijet u lošoj namjeri, tek da vide kako stvari zapravo stoje, naglašava Rakočević.

"Ta dugovanja samo u Kasaru iznose 112 tisuća kuna najamnine za gradske stanove, 40 tisuća kuna za komunalnu naknadu, 970 tisuća kuna neplaćenih računa za potrošenu vodu i 100 tisuća kuna tvrtki Čistoća za njihove usluge. Mi ćemo u Kasaru sigurno raditi na unapređenju stanja, ali bilo bi dobro kad bi se i sa strane građana unaprijedilo stanje jer svi očekuju od Gradske uprave, i u drugim dijelovima grada, brzo čišćenje i odvoz snijega, asfaltiranje i sve. Ali mi nemamo štampariju novaca nego sve radimo od tih gradskih naknada. Ako ih ljudi ne plaćaju onda je i nama teže riješavati probleme", naglašava Rakočević dodavši kako je sastanak bio svrsishodan te je samo jedan u nizu koje Grad ima sa stanovnicima dugoreških naselja koji ih zatraže.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious