Županija
Dosadašnja ekipa pomoćnika u nastavi u karlovačkim školama od danas ima nove kolege

Još 14 asistenata pojačanje u školama

objavljeno 12.10.2017. u 10,21
pomoćnici1.jpg
nastava_pomoć_1.JPG
nastava_pomoć_2.JPG
nastava_pomoć_3.JPG
  • pomoćnici1.jpg
  • nastava_pomoć_1.JPG
  • nastava_pomoć_2.JPG
  • nastava_pomoć_3.JPG
 
Karlovac - Četrnaest novih pomoćnika u nastavi danas je dobilo certifikate o završenoj edukaciji.

Oni su sada i službeno dio ekipe od ukupno 36 pomoćnika u nastavi koji će u devet karlovačkih škola pomagati 37-ero djece s poteškoćama. Radi se o projektu "Škola za sve" koji se u Karlovcu provodi već četiri godine s jasnim ciljem, naglašava dogradonačelnica Andreja Navijalić.

Po prvi puta projekt pomoćnika u nastavi traje četiri godine. To je i najznačajnija promjena, ističe pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Od 10 karlovačkih škola pomoćnike je zatražilo devet. Najviše pomoćnika radi u Osnovnoj školi Banija, njih sedam. Jedan od njih je i Siniša Mataković. Sa svojim štićenikom je od vrtića, a danas su zajedno upravo u školi na Baniji.

- Jednostavno sam zavolio ovaj posao, pratim učenika još iz vrtića i nadam se da ću ga, ako Bog da, pratiti kroz cijelo školovanje, kaže Mataković. Dodaje da je do djece kojoj su potrebni pomagači najteže doprijeti u početku, no vrlo brzo sve "sjedne" na mjesto.

Projekt je ukupno vrijedan više od 8,1 milijun kuna, od čega je bespovratno iz Europskog socijalnog fonda stiglo čak sedam i pol milijuna kuna.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious