Županija
Projekt težak 608 tisuća kuna provodit će se u Karlovačkoj, Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji

Poboljšanje zdravstvenih i socijalnih usluga

objavljeno 11.7.2017. u 12,34
sgxfhfsh.jpg
  • sgxfhfsh.jpg
 
Karlovac - Nekoliko organizacija civilnog društva i ustanova koje se bave pružanjem usluga u zdravstvu i socijalnoj skrbi te volonterstvom u vremenskom periodu od godine dana, osnažit će i povećati broj i kvalitetu zdravstvenih i socijalnih usluga u Karlovačkoj, Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Riječ je o projektu Q25- Jačanje sustava volontiranja u ruralnim zajednicama središnje Hrvatske koji financira Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 608.930 kuna.

-Cilj ovog projekta koji je započeo s implementacijom 1. srpnja je poboljšati usluge u zdravstvu i socijalnoj skrbi. Od volontera ćemo se posebno fokusirati na srednjoškolce zdravstvenih usmjerenja koji će pomagati starijima i nemoćnima u svojim lokalnim zajednicama, a pri tom će i učiti, istakla je Martina Marušić Britvec.

Dio aktivnosti usmjeren je na ustanove i organizacije civilnog društva i njihovo osnaživanje. Jedna od glavnih aktivnosti je edukacija djelatnika i volontera organizacija civilnog društva i ustanova u zdravstvu i socijalnoj skrbi, dok je drugi dio aktivnosti usmjeren na edukaciju u području pisanja i prijavljivanja europskih projekata.

- Predvidjeli smo 4 modula učenja u trajanju od desetak dana. Prvo će se učiti menadžment i volonterstvo, kako komunicirati te koja su prava i obveze volontera i taj dio edukacije smo namijenili zaposlenicima zdravstvenih i socijalnih ustanova i članovima organizacija civilnog društva. Drugi dio o pisanju projekata namijenjen je svima, pojašnjava Marušić Britvec.

Kroz cijeli projekt proći će oko 175 volontera. Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis, a projektni partneri su udruga Carpe Diem iz Karlovca, Crvni križ Duga Resa, Dom za starije i nemoćne sv. Antun i Agencija lokalne demokracije Sisak.
Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious