Županija
831 član ozaljske Vatrogasne zajednice slavi

Vatrogasna zajednica Ozlja slavi 60 godina

objavljeno 11.10.2017. u 8,47
monografija_vatrogasci_ozalj.jpg
  • monografija_vatrogasci_ozalj.jpg
 
Ozalj - Vatrogasna zajednica grada Ozlja slavi 60 godina predanog rada, a 831 član ove nedjelje imat će razloga za slavlje.

Zajednica koja već desetljećima čuva i razvija vatrogastvo na području Ozlja središnju svečanost proslave 60.rođendana ima u nedjelju, velikom feštom i mimohodom u gradu.

Već u 8 sati Ozljem će proći budnica, a nakon svečanosti, na parkiralištu ispred Konzuma predviđeno je postrojavanje vatrogasaca te mimohod, najavljuje tajnica Vatrogasne zajednice Renata Ferenac. Ujedno i poziva sve Ozaljčane da se pridruže ovoj manifestaciji koja će okupiti impozantan broj sudionika.

Vatrogasnu zajednicu Ozlja čini devet dobrovoljnih vatrogasnih društava: Donji Oštri Vrh, Dvorišće Ozaljsko, Dojutrovica, Kašt, Jaškovo, Ozalj, Radatovići, Vrhovac i Vivodina, a uz vatrogasnu ulogu, ova društva imaju i širu ulogu u svojim sredinama, kaže Ferenac. - Žele pomoći ljudima što više, ne samo kao vatrogasci, već uopće i to dobrovoljno, što je danas sve rjeđe.

U Vatrogasnoj zajednici Ozlja nadaju se da će im se u budućnosti pridružiti što više mladih, svoje članove žele obrazovati, a razvijaju se koliko mogu u sklopu svojih financijskih mogućnosti. Kao i ostale zajednice i društva diljem zemlje, i oni se tuže na pomalo zastarjeli vozni park, no uz dobru volju i svesrdni angažman članova, ovaj se nedostatak brzo kompenzira.

Proslavu 60.rođendana shvatili su ozbiljno pa uz pravu feštu za sve Ozaljčane, ostavit će i nešto za povijest. Riječ je o monografiji koja "crno na bijelo" donosi povijest ozaljskog vatrogastva, ali i samog grada.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious