Karlovac
Izvan fokusa ne časi časa - pripreme za 1. Advent u Karlovcu u punom jeku

Otvoren natječaj za izlagače na Adventu

objavljeno 11.10.2017. u 14,09
advent_1.JPG
advent_2.JPG
advent_3.JPG
  • advent_1.JPG
  • advent_2.JPG
  • advent_3.JPG
 
Karlovac - Po prvi puta Karlovac bi ove godine mogao imati advent po uzoru na zagrebački. Ako je suditi prema najavama ekipe iz udruge Izvan fokusa, od 15. do 30. prosinca grad će odisati pravim božićnim ugođajem.

Centar zbivanja bit će Glazbeni paviljon te prostor oko njega, od 16 do 23 sata.

- Očekuju nas mnogobrojni koncerti što urbanihpopularnih bendova što lokalnih karlovačkih bendova, umjetnika, izvođača. U tih 16 dana trajanja želimo da Karlovac zbilja živi blagdane, da se svi okupljamo ovdje na promenadi odnosno oko Glazbenog paviljona. Bit će postavljeno 11 bijelih, drvenih kućica u kojima će se prezentirati OPG-ova, trgovaca, ugostitelja. Kuhano vino, kobasice, fritule, palačinke, ostale slastice i delicije obavezne su na ovogodišnjem adventu, kaže Filip Trezner.

Od danas do 27. listopada raspisan je natječaj za izlagače koji će se smjestiti u 11 bijelih, drvenih kućica. Ako će biti interesa bit će i više kućica. Od onih koji žele sudjelovati u prvom Adventu u Karlovcu tražit će se maštovitost i inventivnost.

Prostor oko Glazbenog paviljona i sam paviljon gdje će se održavati Advent u Karlovcu, bit će i posebno ukrašen. Udruga s o tome pregovara s Gradom i vjeruju da će postići pravi duh Božića. Dobrodošli su i sponzori koji žele doprinijeti da tako i bude.

- Želimo od njih da razmišljaju u duhhu Božića i da svoje standardne ponude i proizvode što više prilagode božićnom razdoblju. Naravno, mi najviše navijamo za tradicionala jela kao što su štrukle i štrudle, koje su nam lokalno zanimljive, ali nam je važno da to buduneke npr. štrudle s cimetom i vanilijom tako da osjetimo duh Božića i kroz adventsku ponudu, naglasila je Adrijana Dimić.

Grad je za božićno - novogodišnji program osigurao oko 140 tisuća kuna od čega je za Izvan fokusa 20 tisuća kuna. Oni će taj novac uložiti u program, ali isti iznos Izvan fokusa planira dobaviti i od sponzora. Osim toga, kućice neće, kao do sad na Božićnom sajmu biti besplatne pa se i tu očekuju dodatna sredstva. Tako će i program biti bolji.

- Minimalni dnevni najam za trgovce je 150 kuna, a za ugostitelje 350 kuna dan. Interes ugostitelja je jako velik. U ovom trenutku ih se već javilo duplo više nego što ih mi možemo primiti tako da će uz kvalitetu ponude i licitacija cijene te lokacija same kućice utjecati na izbor i cijenu najma. Sve to zajedno omogućit će da mi angažiramo bolje bendov, jači program i da advent bude bolji, pojasnio je Trezner.

Sve informacije o adventu, ali i sva potrebna dokumentacija za ugostitelje i trgovce koji žele sudjelovati nalazi se na službenim internetskim stranicama www.adventkarlovac.com.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious