Županija
Načelnik Općine Ribnik Željko Car predstavio Ribnički kalendar za 2017. te planove za ovu godinu

Ribnik ima sve osim dovoljno ljudi

objavljeno 11.1.2017. u 15,14
ribnik_1.JPG
ribnik_2.JPG
ribnik_3.JPG
  • ribnik_1.JPG
  • ribnik_2.JPG
  • ribnik_3.JPG
 
Karlovac - Ribnik je čudesan kraj i jedini problem je sve manje stanovnika. Rekao je danas načelnik Željko Car u Karlovcu gdje je predstavio ribničkog kalendara za 2017.

S proračunom od 2,5 milijuna kuna svake godine naprave dosta na svojoj već otprije uređenoj infrastrukturi.

Ceste su im sve asfaltirane i u boljem su stanju od državne D6. Snijeg čiste zimi redovito svima pa i u onim naseljima gdje živi po jedna osoba. Pomažu svoje socijalno ugrožene građane, novorođeni dobivaju po 2000 kuna, srednjoškolcima je osiguran besplatan prijevoz...
Imaju stazu za nordijsko hodanje, uredili su i onu biciklističku, rade puno na infrastrukturi za ruralni turizam...

Na pet novouređenih autobusnih stajališta planiraju raditi promidžbu svoga kraja.

- Svako to stajalište imat će neki osobni pečat, neke od fotografija iz kalendara će biti tamo, neke stvari poptu starog grada, motocrossa koje obilježavaju taj dio i po čemu smo poznati. Na taj način ćemo promovirati naš kraj i važne stvari koje tu imamo.

Treću godinu za redom promociju si Ribnik radi i kalendarom. Fotograf Igor Čepurkovski u Ribniku je tijekom godine snimio stotinjak fotografija od čega je devet njegovih u kalendaru.

- To je jedan fundus koji se može koristiti na internetu, putem reklamnih panoa, jumbo plakata, za razne publikacije ili turističke brošure. Upotreba fotografija je neograničena, kaže Čepurkovski.

- Kalendar je to kojeg ljudi neće bacati prje svega zbog emotivne povezanosti s Ribnikom, ali i njegove kvalitete. To je knjiga koja živi, naglasio je Zdenko Barjaković koji je radio na dizajnu. Načelnik Car je pojasnio kako kalendar prati četiri obljetnice koje su u Ribniku obilježili 2016. godine.

- Tiče se 25. godina motocross staze u Ribniku, 70. godina Lovačkog društva, 60. godina DVD-a i 333. godine kako je Križanić poginuo pod Bečom. To smo pratili kroz ovaj kalendar. Inače je njegova namjena da promovira ribnički kraj te da okuplja Ribničane na planetu Zemlji jer ima nas svuda.

Godinu je obilježio i televizijski show RTL-a Anno 925. koji se odvijao u Starom gradu, pa je i to zabilježeno u kalendaru. Od najma tog prostora Općina nije imala ništa jer je dvorac u privatnom vlasništvu, međutim korist su osjetili iznjamljivači soba, lokalni ugostitelji i trgovine koji su u vrijeme održavanja showa danonoćno opskrbljivali televizijsku ekipu, rekao je načelnik Car.

Prema zadnjem popisu stanovnika u Ribniku živi 472 stanovnika. Šest puta više od toga ovamo je lani stiglo turista na seosko imanje "Srce prirode" Srakovčić.
Zato u 2017. Općina planira uređenje samog centra mjesta kako bi izgledao bolje svima koji dođu prvi put. Do sad je ostao neuređen zbog neriješenih imovinskih odnosa, pojašnjava Car.

- Uglavnom, želimo napraviti da centar Ribnika bude jedinstvena cjelina i da bude u funkciji Starog grada Ribnika koji je apsolutno dominantan i najvažniji u Ribniku. Dakle, to nije nešto što je lokalna stvar, to je bar nacionalna vrijednost.

Dok se radi urbanističko riješenje za centar Ribnika, radit će se i na povlačenju europskog novca za uređenje zgrade DVD-a, ali i na Razvojnoj strategiji.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious