Karlovac

"Zatrpajte jamu na Dubovcu"

objavljeno 10.1.2017. u 14,09
led_ht_1.JPG
led_ht_2.JPG
led_ht_3.JPG
  • led_ht_1.JPG
  • led_ht_2.JPG
  • led_ht_3.JPG
 
Karlovac - Danima niske temperature smrznule su sve pa i dijelom ovdašnje rijeke pa je zadnjih dana zabava mnogima postala šetnja po rijekama, ali i klizanje po npr. napuštenom iskopu temelj nesuđene zgrade na Dubovcu.

Građani upozoravaju da se tamo djeca nesmetano kližu, uglavnom bez nadzora odraslih ili pak uz njihov blagoslov.

Taj prostor, iako je privatan, lani je Grad Karlovac ipak ogradio i postavio upozorenja, međutim građani kažu kako ograde ni upozorenja više nema.

Oni koji strepe od najgoreg mogućeg scenarija - pucanja leda i upadanja u umjetno nastalu baruštinu, i danas apeliraju na gradsku upravu da učini nešto i spriječi moguću tragediju.

Ovo su samo neki od Radio Mrežnici pristiglih komentara na Glas naroda.

"Apeliram na gradske službe neka više zatrpaju iskopane temelje na Dubovcu koji su opasnost već 7 godina. Ljeti nam sikću zmije i komarci, zimi se djeca kližu po ledu. Pravo je čudo da nitko nije ozbiljnije nastradao. Riješite taj problem, zašto vas plaćamo".

"Mučki KA da li bi tako govorio da tvoje dijete propadne kroz led, i još da nisi u blizini. Ja sam vidio prije 3 dana djecu kako se igraju hokeja na tom ledu na Dubovcu, djeca starosti 10-13 godina, nigdje nikog starijeg. Ne pričaj gluposti, bara je opasna i ljeti i zimi i to treba sanirati".

"Na Dubovcu u iskopanoj bari se opet djeca jučer kližu cijeli dan, a dvije mame im to odobravaju. Grad i dalje ništa nije poduzeo da se to zatrpa, nije čak ni ograđeno.Što ako neko dijete propadne u vodu kad se led otopi?Godinama se Dubovac zapušta kao da smo rođeni i živimo u nekoj zabitoj selendri."

Hoće li i što Grad poduzeti po ovom pitanju ne znamo. RM je još jučer pismenim putem pitao gradsku upravu o tome i odgovor isčekujemo. Do tada, bilo bi pametno djecu ne puštati na zaleđene rijeke i jame, posebno ne bez nadzora.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious