DOGAĐAJI

10:00  2. Festival volonterizma u Karlovcu  |  Karlovac

Na karlovačkoj Promenadi od 10 do 13 sati održava se 2. Festival volonterizma. Svoj volonterski rad predstavit će brojne udruge, bit će glazbe, plesa i izložbe fotografija, a najvolonter dobit će nagradu.

10:00  Vikend na Dubovcu uz streličare i vitezove  |  Karlovac

U 10 sati na Starom gradu počinje Vikend na Dubovcu kojeg danas i sutra organiziraju Dubovački streličari, Turistička zajednica i udruga Infinitum.

Najatraktivniji dio programa je streličarski turnir "Put ratnika" na kojem sudjeluje 15-ak srednjovjekovnih i viteških grupa iz cijele Hrvatske. Počinje u 14 sati. Nakon turnira slijede predstave pristiglih grupa, u 21 je rock koncert, a od ponoći techno Infinitum party.

10:00  Potraga za blagom u Karlovcu  |  Karlovac

Izviđački odred "Vladimir Nazor" organizira danas od 10 sati potragu za blagom. Najuspješniji će dobiti nagrade.

10:00  Simulator vožnje kod 'žabe'  |  Karlovac

Autoškola Autokluba Karlovac kod spomenika žabi postavit će simulator prevrtanja. Bit će tamo do 10 sati pa svi mogu isprobati kako izgleda kad ste u autu koji se prevrće.

10:00  Karlovačka Zvijezda zatvorena za promet  |  Karlovac

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti danas će karlovačka Zvijezda biti zatvorena za sav promet. Njome se neće moći od 10 do 12 sati.

11:00  Flashmob u Karlovačkoj županiji  |  Karlovac

Među 10 tisuća Europljana iz 33 zemlje, koji će sudjelovati u jedinstvenom flashmobu, bit će i Karlovčani. Flashmob je dio promocije paneuropskog MOVE Weeka koji počinje 29. rujna, a danas će građani u Karlovcu, Čakovcu i Prelogu plesati kako bi bio snimljen promo video. Karlovčani plešu od 11 sati na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, koreografija je jednostavna i svatko se može uključiti.

Otvorenje izložbe slika Željka Lolića  |  Karlovac

U Galeriji "Vjekoslav Karas" otvorena je izložba slika karlovačkog slikara Željka Lolića.

Izložba ostaje otvorena do 30. rujna, a razgledati se može svakim radnim danom od 8 do 16 sati, srijedom i petkom od 17 do 19 te subotom i nedjeljom od 10 do 12.

8:00  Međunarodna razmjena mladih u Dugoj Resi  |  Duga Resa

"U zdravom tijelu zdrav duh!" naziv je međunarodne razmjene koja u Dugu Resu od 20. do 28. rujna dovodi 25 mladih iz Grčke, Italije, Poljske, Španjolske i Hrvatske. Učit će kako provoditi slobodno vrijeme aktivno i na otvorenom. Projekt razmjene provodi Udruga Agora,  realiziran je sredstvima iz programa Erasmus+.

9:00  3. Sajam braniteljskih zadruga u Ozlju  |  Ozalj

U Ozlju se danas održava 3. Sajam braniteljskih zadruga. Otvorenje je u 9 sati na Trgu braće Radić. Uz izlagače posjetitelje očekuju predstave, nastupi KUD-ova, zabava, edukacija i gastro ponuda, sve do 22 sata.

9:00  Rekreativna biciklijada "Karlovačkim ulicama"   |  Karlovac

Pedala Laganini i Grad Karlovac organiziraju rekreativnu biciklijadu "Karlovačkim ulicama". Kreće u 10 ispred Magistrata.

19:00  Smotra koreografiranog folklora Karlovačke županije   |  Karlovac

53. smotra koreagrafiranog folklora Karlovačke županije bit će danas u Zorin domu u 19 sati,. Organiziraju je karlovački i županijski ZAKUD.

Otvorenje izložbe slika Željka Lolića  |  Karlovac

U Galeriji "Vjekoslav Karas" otvorena je izložba slika karlovačkog slikara Željka Lolića.

Izložba ostaje otvorena do 30. rujna, a razgledati se može svakim radnim danom od 8 do 16 sati, srijedom i petkom od 17 do 19 te subotom i nedjeljom od 10 do 12.

Nismo najavili neki događaj? Javite nam se putem RM Portala ili pošaljite SMS na broj 66531* uz ključnu riječ RM (npr. "RM Četvrtak u 18h u Zorin domu dječja predstava "Mačak u čizmama"). *cijena SMS-poruke: 3,66 kuna s PDV-om