(O)blog by Dado

U odbroj! U odbroj!

objavljeno 7.9.2017.

Opet o nogometu...

Reprezentacija je u subotu navečer počela utakmicu s Kosovom po vodi do koljena pa su, nakon dvadesetak minuta gacanja po maksimirskoj kaljuži, odlučili otići pod tuš i fen, a utakmica je nastavljena u nedjelju popodne. Osim negledljivog nogometa, gdje su se naši multimilijarderi mučili s ekipom koja je valjda peti put igrala skupa, još je teže bilo pratiti 'Baloganje' pa skoro i 'baleganje' smušenog Štefa B., koji je prenosio oba sraza, onaj vaterpolski i nedjeljni po tek blago razrovanom travnjaku.

Glavna poruka i dramatika nije se svodila na nogomet, jer kad-tad se morao ukazati Vida i zabiti za te krucijalne bodove - već vrijeme i dramatičan cajtnot u kojemu su se naši internacionalci našli!? Do utakmice s Turskom u dalekoj Turskoj (kao da će stopirati do Bospora), ostalo je samo 57 sati i koja minuta!? Pa tako do kraja utakmice... Odbrojava biološki sat, odbrojava i zabrinuti Štef... Još 56 sati i nevažne minute, čovječe!? Kako će se odmoriti? Rekuperirati? Nakon dvije utakmice u dva dana, koje su trajale kao jedna normalna bez produžetaka i penala, jedino je Rakitić odšepao i poveo ženu i djecu u Diznilend, a Mandžo je osvanuo sa šavovoma, pa je frka sveopća bila neizbježna... Idući put kad se tako zgusne raspored, uz onaj semaforčić u kutu ekrana, mora u drugom kutu odbrojavati štoperica koja govori koliko je dragocjenih sekundi ostalo do iduće utakmice u dresu za koji se ostavljaju srce, pluća, bubrezi i perut na terenu!? Ono - do Turske 26:12:56.32 stotinke!? Uz, naravno, dramatično smanjivanje brojki, pogotovo sekundi i tisućinki, jer sve je važno! Uostalom, izbornik je po struci precizni mehaničar pa nema ofrlje!

I na kraju te 'dead point drame' naši u Turskoj izgube i nitko ne broji koliko imaju do iduće utakmice ili treninga u svojim klubovima. Tamo gazda ne trpi javašluk, nerad i šetnju po terenu... Kapitalizam, brate! Nema naravoučenija, samo pitanje - kako to mi šljakeri delamo svaki dan, po cijeli dan pa i noć, lova nije bitna, a ta preplaćena razmažena tetovirana družina ima problema sa snagom, a vidjeli smo i s voljom...

Do moje iduće objave u eteru ostalo je 00:00:05 sec... U odbroj! U odbroj! Za koji... svoj!