(O)blog by Dado

Šaptač svinjama

objavljeno 11.8.2017.

Velika krađa svinja: Nestao sa 723 prasca vrijedna 1,6 mil. kn Dali su mu odojke i vozili hranu, a on je pazio da prasci dobro rastu. Kad ih je trebalo vratiti, farma je bila prazna, a i kooperant je nestao.

Mesna industrija iz Čakovca dala mu je odojke i vozili hranu, a on je pazio da prasci dobro rastu. Kad ih je trebalo vratiti, farma u okolici Siska bila je prazna, a i kooperant je nestao. Nevjenčana supruga tvrdi da ga mjesecima nije vidjela, a vlasništvo nad tvrtkom je prenio na drugoga.

Prasci su vrijedni oko 1,6 milijuna kuna, više od montažne farme na kojoj su se nalazili.

Pišu tako portali o neobičnom nestanku papkara, koji su uskoro trebali postati kobasice, šunke, čvarci, mast...

U zemlji čudesa kakva smo mi, to je samo još jedna priča za ljetnu zajebanciju i raspirivanje mašte...

Odmah pada na pamet onaj glupi vic o Muji i prascima, u kojem Mujo i krmci lete na Mjesec, a Mujo dobije naputak od Hustona - "Mujo ne diraj ništa, samo davaj svinjama jesti..."

Možda je vrijeme da se ona rugalica : "Taj ne bi sačuvao ni dvije nacrtane ovce", malo modificira u praseći svijet...

Oni koji poznaju taj milje, trgovine, kupnje, prekupnje, skraćeno - šverca svinjama, znaju da svinje nisu nestale u krugovima u žitu, niti se zemlja otvorila kod Siska, pa su Dorothy, prasci i ostali propali u pravcu Kanzasa, ili neke druge rupe na planetu!? Ritam prascocida je jasan - On je tako radio s malim gudama... Kupe se odojci na veresiju, pa se zavlači prodavač, sad ću, sutra ću, drugi tjedan ću... pa kad prasad natuče 100 i više kila proda ih, a onda tek vlasniku krmače da onu crkavicu, koju je ovaj već davno potrošio na hranu za ostale svinje u svinjcu... Na isti način je, uostalom, radio i koncern u teškoćama, zar ne? Učimo od najboljih reklo bi se....

Tako je ovaj "šaptač svinjama" smislio plan kako maznuti lijepe pare kroz javno privatno partnerstvo... Sve je uredno potpisao, odojci veselo jeli hranu koju je dolazila redovito, a u međuvremenu dogovorio kupca za velike svinje po naravno, najpovoljnijim cijenama na svijetu. Kao i Ivica i Marica... Kad je Ivica bio dobro uhranjen, došli su po njega da ga malo konzumiraju.

Što je prodati 723 dobre svinje danas, na rašomonu od tržišta kakvo vlada kod nas... Firma koja je čekala uhranjene gude, može pjevušiti "Gdje je nestao čovjek&prasci", podići prijavu ali što i kad ulove ovog čarobnjaka... Od čega će se naplatiti... Ni dvora, ni jahte, ni Leda ni Jamnice... Piši kući propalo je!

Možda se ipak ja varam !? Što ako je on potrpao svinje u šlepere, pa ih malo odveo na ljetovanje, da dobiju boji ten, negdje na moru... Ali, manje je to vjerojatno - Zaljev svinja je prokleto daleko...