(O)blog by Dado

Braćo Britanci, znam kako vam je!

objavljeno 19.9.2017.

Po prognozi, prošli je tjedan kiše trebalo biti malo, dan, najviše dva. Moja hrpetina drva vapi za premještajem na suho i sigurno - dakle, u drvarnu. Uzmem tjedan dana godišnjeg da to riješim, pa nek 'padaju sikire' ako im se pada.

Po zlu je krenulo već u nedjelju, kada je kiša uranila pet-šest sati i namočila mi hrpu. Umjesto da, po prognozi, ponedjeljak bude vruć i sparan, od rana jutra raspalila kiša, grmjelo ja kao '91., a oko devet se upalila javna rasvjeta, jer je nastala takva mrakača, da su i žute lampe zasjale dezorjentirane skroz... Poželim dan-dva sunca, da se  'loživo' posuši, ali slabo sam se molio Svevišnjem... Tek u četvrtak uspio evakuirati desetak metar bukovine pod krov, kad je opet sastavila kiša, koja je dosadila i najvećim kišolozima i kišofiloma... Poplavilo Zadar, Nin, Crikvenicu, Ogulin... Šumski požari naivno su probali napraviti štetu, ali kiša je ovoga tjedna bila brža od kanadera i zemaljskih snaga!?

Gljive dočekale svojih pet minuta vlage pa izrasle bolje nego Gazdini dugovi. Kako kod nas nitko ništa ne dela, svi koji nisu u Njemačkoj i Irskoj - pravac šuma. Berača kao partizana '45.! A na Fejsu hvalisaona... Pet kila, deset kila, sto kila u sat vremena nabrali, čovječe!!!??? Fotoshop i u dva koraka - eto lajkova, hop!

Potpuno ispran, mokar i doma beskoristan, uspio sam ubiti tih tjedan dana godišnjeg, a da sam jedva napisao jednu priču, odsvirao penzićima iz Velike Gorice i dobro... naspavao se, konačno. Sad mi je jasno zašto Britanci idu od nas... Od tih kiša stvori se ono fino tupilo, kad ti ni do čega nije i samo bi nekuda išao... Ono - o shit, pa makar i Brexit!